Blekinge Studentkår har inget emot att båten tas bort, den duger ändå inte till länets studenter anser ordförande. Men då krävs det att den ersätts med fler bostäder nära campus. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Studentkåren: ”Båten borde inte finnas – men behövs”

Uppdaterad
Publicerad

Blekinge Studentkårs ordförande håller med Moderaterna i Karlskrona – studenter borde inte bo på Studentbåten. Men för att den ska kunna plockas bort krävs det att kommunen utrustar staden med fler lägenheter.

– Det är absolut inte lugnt läge här, säger Arian Watti.

Ordförande i Blekinge Studentkår, Arian Watti, har själv bott ombord på Studentbåten i Karlskrona. Det var där han började sitt studentliv och fick sina första kompisar i den nya staden. Efter ett tag blev det ohållbart att bo kvar – både ekonomiskt och hygieniskt.

Därför har Watti förståelse för att Moderaterna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden vill ha bort båten från staden.

– Jag tycker inte våra studenter ska bo på båten, för de förtjänar bättre kvalitet.

Vill se fler lägenheter nära campus

Men det är inte så enkelt att bara radera Studentbåten som bostadsmöjlighet. Om båten försvinner, krävs det att Karlskrona utrustas med fler bostäder, menar kårens ordförande.

– Läget är bra just nu, men vi vet inte hur det kommer att se ut med bostäder när corona inte är en faktor längre, säger Arian Watti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.