I klippet kan du höra hur KRIF Hockeys Conny Berg och Anders Nordfeldtser, samt Mörrum Hockeys Anders Gustavsson, ser på att möta KHK i hockeyettan. Foto: SVT/Privat

Blekingeklubbarna om KHK:s degradering: ”Många härliga derbymatcher”

Publicerad

Krisdrabbade Karlskrona HK beviljas inte spel i hockeyallsvenskan. I stället degraderas klubben till hockeyettan – där derbymatcher mot KRIF Hockey och Mörrum Hockey väntar.

Det var i fredags som beskedet kom om att Licensnämnden inte beviljar KHK:s elitlicens. Beslutet gör att klubben flyttas ned till hockeyettan, där de två Blekingelagen KRIF Hockey och Mörrum Hockey spelar.

– Vi hoppas att det löser sig för KHK. Vi behöver ett allsvenskt lag i Blekinge. Det är bra för hela idrottsverksamheten i länet, säger Conny Berg, ordförande i KRIF Hockey.

KHK i kris

Han får medhåll av Anders Nordfeldt, lagkapten i KRIF Hockey.

– Det ökar intresset för sporten och det är viktigt för ungdomar att se att hockey går att spela här nere med, säger han.

Ett lyft att möta KHK

Tre Blekingelag i samma division skulle betyda fler derbymatcher.

– Om KHK går ner blir det såklart ekonomiskt fördelaktigt för oss och många härliga matcher att se fram emot. Men vi vill hellre möta dem i hockeyallsvenskan, säger Conny Berg.

Anders Gustavsson, ordförande i Mörrum Hockey, menar att det egna laget och KRIF Hockey skulle få ett lyft av att möta KHK.

– Det blir en helt annan hype vid derbymatcherna, vilket behövs. Men jag hoppas att det löser sig för dem, säger han.

Fokus på hockeyallsvenskan

KHK har tidigare meddelat att klubben inte gett upp hoppen om att spela i hockeyallsvenskan nästa säsong. I stället planerar man att överklaga Licensnämndens beslut.

– Det hade naturligtvis varit intressant för Blekingehockeyn med tre lag i samma liga. Men det är inget jag har tänkt på. Vårt fokus ligger på att vara kvar i hockeyallsvenskan och att överleva som klubb, säger Tobias Larsson, ordförande i KHK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet