Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med 611 personröster blev Elin Petersson (M) den mest kryssade politikern i kommunvalet i Karlshamn. I klippet hör du henne berätta mer om hur det känns. Foto: SVT

Här är Blekinges krysskometer: ”Kärleksförklaring från väljarna”

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Här är politikerna i varje kommun i Blekinge som fick flest personröster i kommunvalet. I Karlshamn är det Elin Petersson (M) som blev mest kryssad.

– Det finns ingen större kärleksförklaring för en politiker när man får ett så stort förtroende hos väljarna, säger hon.

När rösterna är räknade står det klart vilka politiker i varje kommun i Blekinge som blivit mest kryssade i valet till kommunfullmäktige. I Karlshamn är det Elin Petersson (M) som med sina 611 personröster fick flest kryss.

– Det betyder jättemycket och det är klart att det känns oerhört bra. Det betyder att många valt den moderata valsedeln och aktivt valt att sätta ett kryss framför mitt namn, säger hon.

Se klippet för att möta Karlshamns krysskomet Elin Petersson (M).

Karlskrona

I Karlskrona är det inte helt klart eftersom slutlig rösträkning hos länsstyrelsen pågår i det 43:e och sista valdistriktet Hässlegården. Men hittills är det Christopher Larsson (SD) som med 1 347 personröster blivit mest kryssad.

Christopher Larsson (SD). Foto: SVT

Olofström

I Olofström fick kommunstyrelsens ordförande Morgan Bengtsson (S) med sig 283 personröster och blev därmed mest kryssad.

Morgan Bengtsson (S). Foto: SVT

Ronneby

I Ronneby blev oppositionspolitikern Nicolas Westrup (SD) mest kryssad i kommunvalet med 634 personröster.

Nicolas Westrup (SD). Foto: SVT

Sölvesborg

Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) fick 1 175 personröster och flest kryss i Sölvesborg.

Louise Erixon (SD). Foto: SVT/Jennifer Alm

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet