Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Rolf Jönsson (C), gruppledare i Olofström, i klippet ovan. Foto: SVT

C om kraven för att styra med S i Olofström: ”Ramlade igenom lätt”

Publicerad

Förhandlingarna gick snabbt när Socialdemokraterna och Centerpartiet i Olofström beslutade att styra kommunen tillsammans. Med sig in i förhandlingarna hade C en rad krav på sakfrågor.

– Jag blev förvånad att de ramlade igenom så lätt, säger gruppledaren Rolf Jönsson (C).

Runt om i Blekinge pågår just nu förhandlingar mellan partierna för att avgöra vilka som ska styra kommunerna de kommande fyra åren. Hittills har endast ett kommunstyre presenterats: Det mellan S och C i Olofström.  

Rolf Jönsson (C) menar att det inte var ett självklart val att samarbeta med S – och att partiet därför hade många krav för att ingå samarbetet.

Valet 2022 Blekinge

– Dels ville vi ha ett antal presidieposter, både som ordförande och vice ordförande. Vi hade även en lista på strax under 20 direkta frågor vi ville få igenom, säger han.

Ingen ordförandepost

Någon ordförandepost blev det inte för C, som fick nöja sig med fem vice ordförande-poster. Att få igenom sakfrågorna var däremot inget problem.

– De sa egentligen inte tvärt nej till något av det. Här finns punkter som vi motionerat om i tio år och bara fått avslag på, men helt plötsligt gick det bra, säger Rolf Jönsson.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet