Foto: MIKAEL NILSSON

Död polis knarkpåverkad vid olyckstillfälle

Publicerad

Den hundförare från Blekinge som förolyckades i en kollision i somras var vid olyckstillfället påverkad av narkotika och narkotikaklassade mediciner. Det visar den utredning som nu är klar.

Enligt utredningen ska polismannen ha varit så påverkad att han inte kunnat framföra sin polisbil på ett trafiksäkert sätt.  Vid olyckstillfället kom han över på fel sida vägbanan.

– Lastbilen gjorde allt för att undvika kollisionen, säger polisens informationschef Lotta Hansson till SVT Nyheter Blekinge.

Olyckan inträffade på väg 24 nordväst om Tyringe i Skåne i juni i år.

Polismannen hade bland annat amfetamin i kroppen, uppgifter som chockat kollegorna.

– Även om polisutredningen är avslutad är det många frågor som är och förblir obesvarade. De kommer vi aldrig att kunna få något svar på, säger Carina Persson, regionpolischef.

Hon fortsätter:

– Det här var en mycket uppskattad kollega. Det är naturligtvis mycket allvarligt att det nu framkommit uppgifter som visar att han varit narkotikapåverkad. Samtidigt är det djupt tragiskt att han inte längre finns bland oss. Vi försöker på bästa sätt att stötta hans anhöriga, nära vänner och kollegor. De har alla drabbats hårt, precis som lastbilschauffören som polismannen kolliderade med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer