Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roger Fredriksson (M), länsordförande och kommunalråd i Ronneby, utreds av partiet, berättar vice distriktsordförande Kith Mårtensson (M). Foto: TT

Efter anklagelserna: Moderaterna gör utredning

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritikstormen mot Ronnebys kommunalråd Roger Fredriksson (M) bekräftar Moderaternas länsförbund i Blekinge att en utredning pågår inom partiet om vad som hänt.

Det stormar kring Ronnebys kommunalråd Roger Fredriksson (M) som kritiserats för sin ledarstil och för att ha ett kränkande och nedlåtande beteende. Mitt under pågående kris hade Moderaterna i Ronneby årsmöte igår och diskuterade frågan.

Även Moderaternas länsförbund i Blekinge, där Fredriksson är förbundsordförande, bekräftar att det pågår en utredning på högre nivå inom partiet om vad som hänt, något som P4 Blekinge var först med att rapportera om.

”För allas bästa”

– Förhoppningsvis når vi fram till en bra slutsats vad vi ska vidta för eventuella åtgärder för allas bästa, säger vice förbundsordförande Kith Mårtensson (M).

Kan han sitta kvar som kommunalråd i Ronneby enligt dig?

– Utredningen gentemot honom måste bli klar. Jag hoppas inte det tas några sådana beslut förrän man vet exakt vad det är som har skett, säger Kith Mårtensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.