Margareta Forslund hoppade av Sverigedemokraterna. Nu går hon in i landsbygdspolitiken istället. Foto: SVT

Efter SD-avhoppet – nu vill hon leda nytt parti till fullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Landsbygdspartiet etablerar sig i Blekinge och Sölvesborg – och förstanamn blir den före detta SD-profilen Margareta Forslund.

Margareta Forslund valde att hoppa av Sverigedemokraterna i Sölvesborg. Men nu har hon en ny partitillhörighet – nämligen nyetablerade Landbygdspartiet.

– Jag har fått erbjudande från en hel del partier efter mitt avhopp från SD. Jag har läst igenom flera partiprogram och det här är det som passar mig bäst, säger Margareta Forslund.

Sölvesborg

Vad är det som gör att du fastnat för Landsbygdspartiet?

– Jag har alltid kämpat för landsbygden. Jag är född och uppvuxen på Listerlandet och är intresserad av landsbygdspolitik. Dessutom har Landsbygdspartiet en småstadspolitik som passar bra i Sölvesborg.

”Många är nyfikna på oss”

Margareta Forslund var en av många som tidigare i år hoppade av Sverigedemokraterna i Sölvesborg, efter vad som SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja, rörde sig om ett missnöje med partiets tidigare ordförande.

Nu hoppas hon att hon med sitt nya parti ska nå till en plats i fullmäktige.

– Förhoppningen är att vi kommer in i fullmäktige. Jag både tror och hoppas på det. Jag har märkt redan nu att många är nyfikna på oss, säger Margareta Forslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet