Johan Tyrberg, biskop i Lunds stift. Foto: Svenska Kyrkan Lunds stift

Efter kyrkobråket – i dag besöker biskopen Karlskrona

Publicerad
Efter en tid av interna konflikter, varsel av personal och ekonomisk kris – nu ska biskopen i Lunds stift Johan Tyrberg besöka pastoratet i Karlskrona.
Samtidigt kommer den externa granskningsrapport som gjorts kring kyrkans ekonomi att redovisas.

För två år sedan besökte biskopen Johan Tyrberg Karlskrona för att närvara vid invigningen av Fredrikskyrkan. I dag väntar ett nytt besök – men den här gången av ett helt annat skäl. Syftet är att träffa personal och lokala kyrkopolitiker – efter de turer som varit i pastoratet.

”Jag vill träffa förtroendevalda och personal på plats för att göra klart vad jag förväntar mig nu och samtidigt påminna om Svenska kyrkans organisation”, skriver biskopen i ett mejl till SVT Nyheter Blekinge.

Granskning av beslut

Under biskopens besök ska även rapporten efter den externa granskning som gjorts av en revisionsbyrå, redovisas för den lokala kyrkoledningen. Granskningen ska bland annat ge svar på hur beslutsvägarna har sett ut i kyrkans verksamhet, men även hur beslut har fattats kring investeringar i samband med renoveringen av Fredrikskyrkan.

Som SVT Nyheter Blekinge tidigare har rapporterat blev den omfattande renoveringen av Fredrikskyrkan omkring hundra miljoner kronor dyrare än planerat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar – krisen i kyrkan

Mer i ämnet