Hör chefläkare Peter Janson om oron inför påskhelgen. Foto: SVT/Region Blekinge

Efter ökade smittspridningen: Fler coronavårdplatser öppnar

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att smittspridningen återigen ökar i Blekinge, ökar även trycket på vården. Därför öppnar avdelning 57 på Blekingesjukhuset nu sex vårdplatser för covidpatienter.

Avdelning 57 stängde för vård av covidpatienter i mitten av mars, då färre var i behov av vård. Sedan dess har avdelningen befunnit sig i beredskapsläge för att kunna öppna fler vårdplatser.

När smittspridningen sedan en tid tillbaka återigen ökat i länet ser regionen åter ett behov av fler platser.

Corona i Blekinge

– Att vi nu kan öka kapaciteten med fler covidplatser är viktigt för att vara rustade inför den ökning av covidpatienter som vi nu befarar kan behöva vård på sjukhuset efter påskhelgen, säger Peter Janson, chefläkare på Blekingesjukhuset.

Beredskap för fler platser

De patienter från den geriatriska avdelningen som nu vårdas på avdelning 57 finns kvar, men beredskap finns beredskap att flytta dem om ännu fler covidplatser behövs.

Var det ett förhastat beslut att stänga covidplatserna?

– Nej. Den vård vi har kunnat bedriva under tiden på avdelning 57 har inte varit förgäves. Det hade varit ett större fel att låta platserna stå tomma i väntan på en tredje våg, säger Peter Janson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet