Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Efter SVT:s granskning: Nordensson lämnar politiken

Uppdaterad
Publicerad

De avslöjande detaljerna kring Twitter-kontot ”Amazing Flexo” tvingade i dag Kristdemokraterna i Karlskrona att agera.

Efter ett krismöte på förmiddagen meddelade ordföranden att Pelle Nordensson nu lämnar sina politiska uppdrag och partiet.

Beskedet lämnades av kommunalrådet Bengt Jönsson, som alltså valde att agera redan innan den internutredning partiet beslutat om hann inledas.

Jönsson säger att initiativet att lämna alla uppdrag samt partiet kom från Nordensson själv, men att det skett i ”dialog” med partiet.

– Han lämnar alla politiska uppdrag av hälsoskäl, säger Bengt Jönsson, gruppledare och ordförande för Kristdemokraterna i Karlskrona till SVT Nyheter Blekinge.

Nordensson lämnar också partiet.

Ska ersättas

Hur det blir med den interna utredning som partiet beslutat om efter att Twitter-härvan blev känd vet Bengt Jönsson inte i nuläget:

– Vi har ett extrainsatt möte ikväll, där vi ska ta beslut om hur vi går vidare.

Bengt Jönsson understryker att han fortfarande litar på att kontot ”Amazing Flexo” aldrig tillhört Nordensson – trots att han själv varit en följare av det.

– Ja, det har jag, men jag är så dålig på Twitter. Jag har aldrig vetat vem som stått bakom det.

Nordensson måste nu ersättas för bland annat uppdraget som ordförande i funktionsstödsnämnden och som politisk sekreterare.

– Det finns en plan för det. Det jag kan säga är att vi med Pelle tappar en stark politisk kraft med stora kunskaper, inte minst inom området som rör funktionsstöd.

SVT Nyheter Blekinge söker Pelle Nordensson.

Texten uppdateras

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.