Först efter att SVT börjat ställa frågor dyker ett antal kvitton upp kopplade till Roger Fredrikssons kortköp. Dock inte alla. Foto: SVT

Efter SVT:s granskning: Anställda fick leta kvitton i Ronnebys stadshus

Uppdaterad
Publicerad

Flera månader för sent försökte kommunalrådet Roger Fredriksson (M) själv städa i röran kring sin felaktiga kontokortshantering.

Omedelbart efter SVT:s begäran om underlagen mejlade han in kvitton – samtidigt som andra medarbetare tvingades leta i stadshuset.

Det är nu tio månader sedan Roger Fredriksson som enda förtroendevald i Ronneby tilldelades ett kontokort för köp i tjänsten.

Och fram till i förra veckan saknades kvittounderlag och annan dokumentation till de köp som i samtliga fall godkänts av kommunalrådet själv.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Först när SVT i förra veckan började ställa detaljerade frågor om underlagen kopplade till kommunens kontokortsregler började de efterfrågade kvittona dyka upp.

– Det var ju efter att SVT begärde ut det här som det uppdagades att det saknades bland annat kvitton. Vi försökte då ta fram det som finns, säger kommundirektör Carl-Martin Lanér.

Hör en intervju med Roger Fredriksson angående korthanteringen här.

Mejlades in av kommunalrådet

Flera av de nytillkomna kvittona mejlades in till stadshuset av Fredriksson själv – som då var på resande fot i utlandet.

Andra fick personal i stadshuset i uppdrag att leta fram.

Resultatet, som inte är komplett, överlämnades till SVT i ett antal plastfickor. Flera köp saknar dock fortfarande kvitton och övriga underlag.

Det handlar bland annat om ett antal hotellbesök, resebiljetter och ett besök på McDonald's som landade på över 4000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet