Efter tvångsnedflyttningen – KHK överklagar beslut igen

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK ger inte upp att få stanna kvar i hockeyallsvenskan. Nu har klubben överklagat beslutet att inte beviljas elitlicens till Riksidrottsnämnden.

I mitten av juni kom beskedet att Licensnämnden inte beviljar Karlskrona hockeyklubb licens för spel i hockeyallsvenskan, på grund av klubbens likviditetsbrist. Beslutet överklagades till Appellationsnämnden – som en månad senare kom med samma besked.

Nu har Karlskrona HK överklagat även detta beslut till Riksidrottsnämnden och yrkar på prövningstillstånd eftersom de anser att de tidigare beslutet tagits på felaktiga grunder.

”KHK var inte på obestånd per den 30 april 2020, varken enligt Svenska Ishockeyförbundets definition eller enligt gällande svensk rätt. Det föreligger ingen grund för att inte bevilja KHK licens för spel i HA. därmed föreligger inte heller någon grund för tvångsnedflyttning av KHK.”, skriver klubben i överklagan.

Karlskrona HK skriver vidare att klubben hade en tillfällig likviditetsbrist som var en direkt följd av coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.