Triathlon utgörs av simning, cykling och löpning. Foto: Niklas Lindberg

Efter uppslutningen bakom klubben – Holmsjö triathlon blir av

Uppdaterad
Publicerad

Det var oklart om sommarens upplaga av Holmsjö triathlon skulle kunna gå av stapeln. Tidigare i år blev de tillsammans med moderklubben Sillhövda AIK bestulna på hela klubbkassan. Men tack vare engagemang och donationer blir det av.

Årets lopp är slutsålt, som ett av bara två triathlon-lopp i Sverige. Rekordmånga, 200 deltagare, är anmälda till Holmsjö triathlon som går nästa lördag på Bredasjöns idrottsplats.

Tidigare i år blev Sillhövda AIK, som är Holmsjö triathlons moderklubb, bestulen på hela sin klubbkassa på flera hundra tusen kronor. Ett tag såg det inte ut att kunna bli något lopp i år. Men tack vare ett stort lokalt engagemang med stöd och bidrag har man lyckats samla in tillräckligt med pengar för att täcka skulder och kunna genomföra loppet. Sammanlagt har de fått in 165 000 kronor i donationer.

Misstänkt förskingring

– Man blir nästan tårögd av swisharna på 10-15 kronor från små barn och stolt över Holmsjö med omnejd som är så vana att lösa problem själva genom att stötta varandra, säger Elin Bommenel, kommunikationsansvarig på Holmsjö triathlon.

Stort stöd från flera håll

– Det spelar ingen roll om man håller på med kanot eller ridning, alla har slutit upp och hjälpt till. Utan pengarna hade vi inte klarat den här krisen, säger Elin Bommenel.

Ambitionen var satt högt inför årets lopp. Planen var att asfaltera vid idrottsplatsen för att underlätta framkomligheten för personer med funktionsnedsättningar och barnvagnar, men bara det kostar några hundra tusen kronor. Pengar som klubben inte längre har.

Men loppet blir alltså trots allt av och det med besked.

– Det är jättekul med den här uppslutningen. Nu är vi ju ett ganska litet lopp, men det kommer folk ända från Nya Zeeland, säger Elin Bommenel.

Barn, ungdomar och vuxna kan också delta och det finns flera distanser att välja mellan. Ett triathlon utgörs av simning, cykling och löpning.

Barn, ungdomar och vuxna kan också delta. Foto: Niklas Lindberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt förskingring

Mer i ämnet