Försvarsadvokaten Thomas Bodström menar att den misstänkte tidigare KD-politikern inte avsiktligt förskingrat pengar. Foto: SVT

Försvarsadvokaten: ”Han har velat betala tillbaka pengarna”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare KD-politikern hade inte för avsikt att förskingra pengar och tänkte betala tillbaka pengarna, menar hans försvarsadvokat Thomas Bodström.

– Han har hela tiden velat göra rätt för sig, säger han.

Under tisdagen hölls rättegången mot den tidigare KD-politiker som står åtalad för grov förskingring. Han misstänks ha förskingrat drygt en miljon kronor från både fotobllsklubben Sillhövda AIK och Kristdemokraterna i Karlskrona.

Mannens försvarsadvokat Thomas Bodström menar däremot att han inte hade för avsikt att förskingra pengarna och att han hela tiden har hela tiden velat betala tillbaka – något han även ska ha gjort i vissa fall.

Misstänkt förskingring

– Han har hamnat i en ekonomisk svår situation där han inte klarat av att betala tillbaka det vid den tidpunkten han har velat, men det har hela tiden varit ambitionen, säger Thomas Bodström, försvarsadvokat.

Åklagaren Joel Holmgren anser att mannen ska dömas för grov förskingring och yrkar på att han ska dömas till ett år och sex månaders fängelse.

– Det vore olyckligt för alla. Det är mycket bättre att han får en möjlighet att göra rätt för sig och betala tillbaka, säger Thomas Bodström.

Försvaret yrkar istället på villkorlig dom och samhällstjänst.

Hör mer av försvarsadvokaten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt förskingring

Mer i ämnet