Intäkterna från barnens försäljning av julkalendrar saknas efter den misstänkta förskingringen i föreningen. Julkalendern på bilden är Sveriges första från 1934 som nytrycktes 1979. Foto: TT

Misstänks ha länsat minnesfond – och barnens julkassa

Uppdaterad
Publicerad

KD-politikern lovade idrottsföreningen Sillhövda AIK att räkenskaperna var under kontroll. Men snart visade det sig att både klubbkassan och minnesfonden var borta – bland annat pengar från barnens försäljning av julkalendrar.

Det var föreningens ordförande Martin Hansson  som själv fattade misstankar mot KD-politikern som också haft ett ideellt uppdrag i den aktuella idrottsföreningen. När revisionmötet i februari ställdes in med kort varsel gick klubbens ordförande själv till banken och blev chockad när han fick ta del av årsredovisningen. Allt var borta.

– Vi kan nu konstatera att det handlar om över en halv miljon av föreningens pengar som förts över till ett privat konto. Det skedde 70 överföringar på varierande summor bara under hösten, säger Martin Hansson.

Misstänkt förskingring

De senaste åren har Sillhövda AIK  jobbat hårt för att kunna utvecklas och både barn, vuxna och sponsorer har tillsammans samlat in hundratusentals kronor – pengar som skulle användas till ett nytt omklädningsrum och till ett asfalteringsarbete vid klubbens anläggning.

– Nu får vi börja på noll, eller egentligen värre än så – vi står med skulder. Sponsorernas pengar är borta, intäkterna från barnens försäljning av julkalendrar saknas och vår minnesfond är borta. Det är enorm tragedi, säger Martin Hansson.

Martin Hansson, ordförande i Sillhövda AIK. Foto: Stina Sandström/SVT

Enligt föreningens representanter har det inte funnits någon tidigare misstanke mot kommunpolitikern.

– Han har försäkrat oss om att allt varit i sin ordning, men vi har bara fått se förfalskade underlag.

SVT Nyheter Blekinge har sökt den bedrägerimisstänkte KD-politikern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt förskingring

Mer i ämnet