I klippet ovan berättar Emma Stjernlöf (M) om hur avstängningen påverkar hennes uppdrag. Foto: SVT

Moderatbråket: Stjernlöf avstängd från alliansens arbete

Uppdaterad
Publicerad

Regionrådet Emma Stjernlöf (M) är inte längre välkommen att delta i alliansens interna arbete i Region Blekinge. Ett beslut som tagits av det egna partiet efter den tidigare misstroendeförklaringen.

Det största partiet i Region Blekinges Alliansstyre, Moderaterna, skakas av en pågående maktstrid. Den 18 januari hade partiet ett möte i regiongruppen och röstade om förtroendet för hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Emma Stjernlöf – där majoriteten saknade förtoende.

Nu kommer ytterligare ett bakslag för toppmoderaten.

Maktstriden i region Blekinge

– Under söndagskvällen fick jag ett sms med information om att jag inte längre är välkommen på alliansens interna möten – efter ett beslut från Moderatern, berättar Emma Stjernlöf.

Ifrågasätter beslutet

Hon menar att avstängningen inte stoppar henne från att utföra sitt arbete, men ifrågasätter beslutet.

– För mig är det självklart att jag är utesluten från det interna moderata arbetet, när man har riktat missförtroende mot mig. Men jag ifrågasätter att Moderaterna har beslutat för hela alliansens räkning att jag inte får delta, säger hon.

SVT Nyheter Blekinge har sökt Moderaternas Blekingeorsförande Roger Fredriksson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet