Emma Stjernlöf (M) saknar förtroende från Lennarth Förberg och övriga moderater i regiongruppen. Foto: SVT

M röstade nej till förtroende för Emma Stjernlöf

Uppdaterad
Publicerad

I den maktstrid som skakar Moderaterna har regiongruppen nu haft en förtroendeomröstning om sitt eget regionråd Emma Stjernlöf. Resultatet – en majoritet saknar förtroende. 

Det största partiet i Region Blekinges Alliansstyre, Moderaterna, skakas av en pågående maktstrid. Det var i december förra året som SVT Nyheter Blekinge kunde avslöja att Emma Stjernlöf, i en intern skrivelse, uppmanats att lämna tunga uppdrag, efter samarbetsproblem med både tjänstemän och partivänner.

Möte i regiongruppen

På torsdagskvällen hade Moderaterna ett möte i regiongruppen och röstade om förtroendet för Emma Stjernlöf.

Maktstriden i region Blekinge

– Regiongruppen har röstat emot Emma gällande förtroendet, det är resultatet av vad som hänt, säger Roger Fredriksson, ordförande för Moderaterna i Blekinge, till BLT.

Emma Sternlöf, som själv inte var med på mötet när förtroendet för henne avgjordes, säger till Sydöstran att hon inte tänker lämna sitt uppdrag.

– Man kan inte tvinga bort någon från sin post. Jag tänker inte avgå, säger hon till tidningen.

Tog semester

När Emma Stjernlöf i slutet av januari tog semester från sitt uppdrag som ordförande för Region Blekinges hälso- och sjukvårdsnämnd ersattes hon av Erik Lindborg (KD) som trädde in i hennes ställe. 

SVT Nyheter Blekinge söker Blekinges M-ordförande Roger Fredriksson, regionrådet och gruppledaren Lennarth Förberg och regionrådet Emma Stjernlöf för kommentarer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet