Under rånet bar männen västar med koppling till Bandidos. Foto: från polisens förundersökning

Fängelsedomar mot MC-gäng efter rån i Rödeby

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män från ett MC-gäng med kopplingar till Bandidos har fällts i Blekinge tingsrätt efter ett motorcykelrån i Rödeby. Nu väntar fängelse i minst ett och ett halvt år för samtliga fyra.

Händelsen inträffade i maj vid en bensinmack i Rödeby utanför Karlskrona där de fyra männen misshandlade offret och stal hans motorcykel. Under rånet bar männen västar med koppling till Bandidos. 

Bland bevismaterialet fanns bland annat övervakningsfilmer och stillbilder från händelsen där en av de dömda männen utdelade ett knytnävsslag mot offrets huvud. De fyra männen har alla nekat till brott.

Tre av männen döms nu till ett och ett halvt års fängelse för sin medverkan i rånet medan en av dem får ett års och åtta månaders fängelse på grund av tidigare domar.

Bild från polisens förundersökning. Foto: från polisens förundersökning

MC-klubben har stängt

Samtliga av de dömda är bosatta i Blekinge och deras MC-klubb beskrevs tidigare som en underklubb till Bandidos. Men efter rånet har klubben stängts ner och enligt polisen är det större MC-grupper som stoppat verksamheten.

– Det har varit mycket negativ publicitet i media, det svärtar ner färgerna, säger Patrik Andersson, sektionschef på underrättelseenheten i polisregion Syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.