Foto: Jenny Lindeborg/SVT

Drabbad om bilbränderna: Jag är chockad

Uppdaterad
Publicerad

En garagelänga på Citronvägen i Olofström brann i natt och flera fordon har blivit förstörda.

I dag är det en spänd stämning i Olofström efter nattens bilbränder. SVT Nyheter Blekinge har talat med två av ägarna till bilar som har brunnit. De är rädda för att synas i bild men båda säger att det är förskräckligt.

– Det har aldrig hänt något sådant här i Olofström, Jag är chockad och mår dåligt, säger en man som fått sin bil förstörd. 

Bränder i Blekinge

Mannen såg precis sin frus bil bli bortbogserad.

– Den här bilen är viktig för min frus företag, jag är förkrossad, säger mannen vidare.

Räddningstjänsten larmades vid 22.30 och kunde då släcka branden. Sex bilar, en motorcykel och flera cyklar blev förstörda. Den senaste tiden har flera bilar i området brunnit. Polisen genomför just nu en teknisk undersökning på platsen, med brandhundar.

– Det är svårt att säkra bevis på platser där det brunnit, men vi hoppas få in tips och vi tror att det finns ett samband mellan bränderna. Men vi har ingen misstänkt i nuläget, säger polisens presstalesman Calle Persson.

Nu på morgonen brann ytterligare en bil på Topeliusvägen, men branden kunde snabbt släckas.

– Olofströmshus satte in väktare i området i helgen, men kommunen kommer inte att ha några egna vakter på plats eftersom det här är ett polisiärt ärende, säger Olofströms krissamordnare Per Drysén.

Under förmiddagen kommer ett krismöte, där representanter från bland annat kommunen, räddningstjänsten och polisen kommer att samråda.

Bara i augusti har minst 20 bilar i Blekinge förstörts eller skadats i bilbränder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Blekinge

Mer i ämnet