Två bilbränder i natt i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar har satts i brand i natt i Blekinge.

En av dem stod parkerad i ett område i Olofström där det brann så sent som för tre dagar sen.

På en månad har nio bilar satts i brand i Blekinge, enligt polisen. Flest bränder har inträffat i Ronneby där det på sex dagar brändes ned fem bilar.

– Det här är väldigt oroväckande naturligtvis, säger Kim Hild, pressinformatör på polisen region syd.

Bränder i Blekinge

Den allvarliga situationen medförde att Ronnebys kommunalråd Roger Fredriksson (M) kallade in väktare för att stoppa bränderna.

I natt har bilar satts i brand igen fast på andra ställen i Blekinge. En bil på Gullabergsvägen i Karlskrona totalförstördes vid en brand vid tvåtiden i natt. Och en och en halv timme senare brann en bil i området Oredslund i Olofström.

Just i det området brann en bil så sent som för tre dagar sedan.

– Vi har alltid samband i åtanke när vi utreder brott, men det finns inget sådan konstaterat ännu vad det gäller nattens bränder, säger Kim Hild.

I samband med bilbranden i Olofström i natt var det ytterligare en bil som stod parkerad intill som fick skador i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Blekinge

Mer i ämnet