Foto: SVT

Flera nya vittnesuppgifter efter polisens uppmaning: ”Bra inflöde”

Uppdaterad
Publicerad

I sökandet efter den försvunne mannen i Karlskrona har nu polisen fått in mängder med samtal från personer som befunnit sig i skärgården den aktuella helgen.

– Vi har just nu ett gigantiskt pussel att lägga, säger polisens Robert Loeffel.

Polisen gick för knappt en vecka sedan ut med en uppmaning till allmänheten att kontakta polisen om man befunnit sig i Karlskrona skärgård under helgen 25-26 juli – oavsett om man sett något eller inte.

– Det har gett en strid ström av människor som har hört av sig till oss att de har varit i Karlskrona skärgård under den här aktuella helgen. Det är ett bra inflöde av information från folk enligt spaningsledningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT under tisdagen.

Styckmord i Karlskrona

”Ett gigantiskt pussel”

Polisen uppmanade alla att höra av sig, även uppgifter om att man inte sett något är viktiga i sökandet efter den man som nu varit försvunnen i över tre veckor.

Har de iakttagelser som kommit in gjort att polisen kan utesluta vissa platser i sitt sökande?

– Det är det pusslet man håller på att titta på just nu. Det är ett gigantiskt pussel att lägga, säger Robert Loeffel.

Avvaktar sökandet

Polisen har med hjälp av kustbevakningen och dykare genomsökt vattnet på flera platser i skärgården de senaste veckorna. I dag meddelar polisens presstalesman att man just nu avvaktar med ytterligare sökinsatser.

– Vi håller på att gå igenom vad vi har gjort  och den nya information vi fått in från allmänheten. Därefter kommer vi gå igång med nya efterforskningar. Just nu pågår det inget aktivt sök, utan vi befinner oss i analysfasen. Vi ska gå vidare med sökningar igen när vi har gått igenom det vi har.

Polisen meddelar också att allmänheten ska fortsätta höra av sig, om man ännu inte gjort det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet