Joakim Håkansson, fartygschef, berättar om sökningsarbetet som Kustbevakningen deltagit i. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så söker Kustbevakningen efter den försvunne mannen

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet har koncentrerats till havs. Därför bistår Kustbevakningen polisen i sökandet efter den försvunne mannen i 55-årsåldern i Karlskrona. Här berättar besättningen hur de metodiskt letar på havets botten.

Sen den 25 juli har en man i 55-årsåldern varit försvunnen och polisen har sökt till havs i hopp om att hitta honom. För en vecka sen kallades även Kustbevakningen in i det stora sökuppdraget och de har sen dess undersökt stora delar av Karlskronas vatten.

Läser av havsbotten

Besättningen har använt sig av tre olika båtar som bland annat varit utrustade med en sonar, som fungerar som ett ekolod som läser av havsbotten.

Styckmord i Karlskrona

– Den reagerar på mycket, men hittills har vi inte hittat mer än något däck eller rör, säger fartygschef Joakim Håkansson.

Hjälpen ovärderlig för polisen

Kustbevakningen har sedan i onsdags i förra veckan sökt efter den försvunne mannen vilket P4 Blekinge var först med att uppmärksamma. Kustbevakningen kan inte berätta om de hittat några fynd kopplade till försvinnandet, men Håkansson menar att det är lätt att hitta en kropp – om det skulle finnas en.

Men eftersom man ännu inte har hittat en kropp, då har man inte letat på rätt ställe?

– Det finns fortfarande massor av yta att undersöka. Finns det något att hitta, så kan vi hitta det.

Vad betyder det för ert arbete hos polisen, att kunna samarbeta med Kustbevakningen?

– Det är jätteviktigt. De har en sådan specialkompetens, så det är det vi har efterfrågat ska kunna biträda oss. Så den är ovärderlig den hjälpen, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet