Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Estelle Nerö, 18, är gymnasieeleven som också blivit ledamot i utbildningsnämnden i Karlshamn för Kristdemokraterna. Foto: SVT

Gymnasieeleven Estelle är ledamot i utbildningsnämnden i Karlshamn

Publicerad

Estelle Nerö, 18, går i gymnasiet i Karlshamn. Nu är hon själv med och styr skolan som nyvald ledamot i utbildningsnämnden.

– Det är viktigt att fler unga kommer in i politiken med det perspektiv som vi har, säger hon.

I måndags utsåg kommunfullmäktige i Karlshamn Estelle Nerö till ersättare i kommunstyrelsen och ledamot i utbildningsnämnden för Kristdemokraterna, något som BLT tidigare rapporterat. Det innebär att hon som gymnasieelev nu är med och styr över skolan i kommunen.

– Det känns bra och jag tycker det ska bli väldigt roligt att arbeta framåt, säger Estelle Nerö om sina nya förtroendeuppdrag.

Sedan tidigare har hon politisk erfarenhet som ordförande i Blekinge för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet, KDU. Men nu får hon alltså mäktiga poster inom kommunpolitiken.

Inspireras av sin morfar

På torsdagsförmiddagen fick hon lämna sin ordinarie skoldag i gymnasieskolan och gå på skolning inför sitt första sammanträde med utbildningsnämnden.

– Jag är väldigt exalterad och ser väldigt mycket fram emot det, säger hon.

Den som inspirerade henne att ta steget in i politiken är hennes morfar.

– Min stora förebild i livet är min morfar. Han arbetade politiskt på 80-talet och han är en stor inspirationskälla, säger Estelle Nerö.

Se videon för att följa med till klassrummet och möta gymnasieeleven och politikern Estelle Nerö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.