Foto: SVT

Kommunalrådet: ”Inte bra för kommunen”

Publicerad

Nu väljer kommunstyrelsens ordförande Patrik Hansson (S) att kommentera uppgifterna i den rapport som avslöjat miljonrullning av skattemedel i den kommunala lönehanteringen. – Jag kan inte förneka att jag fått vissa signaler som inte är bra, säger han.

Redan i början av sommaren fick Patrik Hansson uppgifter om att slarv och fel i den interna löneprocessen orsakade stora merkostnader för kommunen – varje månad. När SVT Nyheter Blekinge i juni kunde avslöja att det inom flera förvaltningar handlade om miljonbelopp reagerade Hansson kraftfullt på uppgifterna.

Därefter beslutade kommunens revisorer om en djupare granskning och de slutsatserna väntas bli offentliga i nästa vecka.

Som SVT Nyheter Blekinge kunde berätta tidigare i dag är bristerna i det interna kontrollsystemet så många och så stora att hela löneprocessen bedöms ha havererat.

– Jag har själv inte tagit del av rapporten, men jag kan inte förneka att jag fått vissa signaler som inte är bra. Jag skulle ljuga om jag sa att den allmänna bilden jag fått inte bekymrar mig. Däremot kan jag inte kommentera några enskilda delar, säger Patrik Hansson.

Hur påverkar det här kommunen?

– Det är inte alls bra. Inte på något sätt.

I nästa vecka hade kommunledningen tillsammans med kommunrevisorerna planerat att ha en presskonferens och presentera revisionsrapporten.

– Efter det som har framkommit nu kan vi tvingas att tidigarelägga den, säger Patrik Hansson (S).

Vet du mer? Tipsa oss!

Visa

Har du drabbats av felaktiga löner – eller har du andra tips? Kontakta reportrarna via mejl, eller skriv till tipsaoss@svt.se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lönekaoset i Karlskrona kommun

Mer i ämnet