Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen ska ha lurat till sig närmare 15,5 miljoner kronor genom att få personer att investera i festivaler – som aldrig blivit av. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Misstänkt konsertbedragare – nu tas fallet upp i tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

I dag, onsdag, inleds rättegången mot den så kallade konsertbedragaren vid Blekinge tingsrätt.

Mannen, som är 34 år gammal, står åtalad för tolv fall av grovt bedrägeri.

Enligt stämningsansökan har mannen lurat till sig nästan 15,5 miljoner kronor genom att få människor att tro att de investerat i arrangemang av festivaler och konserter som aldrig blivit verklighet.

En kvinna åtalas i samma mål misstänkt för grovt penningtvättsbrott. Hon ska enligt åtalet ha hjälpt mannen att tvätta pengar genom sina bankkonton.

Misstänkt konsertbedragare i Blekinge

Offren kommer från hela södra Sverige och från Norge. Det rör sig dels om personer som bedragaren känt sedan innan, dels om tillfälliga Tinderdejter som han lurat på pengar.

Nekar till brott

Båda mannen och kvinnan nekar till alla anklagelser. Mannen har suttit häktad sedan i mitten av mars i år.

Enligt mannens försvarsadvokat Anna Gunnarsson Muhr är den misstänkte bedragaren villig att betala tillbaka pengarna – i de fall där ärendena ännu inte nått Kronofogden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt konsertbedragare i Blekinge

Mer i ämnet