Flera personer har fört över miljoner till 34-åringen, bland annat för en påstått planerad housefestival i Örebro. Foto: SVT/Privat

Misstänkte konsertbedragarens egna ord: ”Har inte gjort något fel”

Publicerad

I flera års tid fick den nu 34-årige mannen privatpersoner att investera minst 30 miljoner kronor i olika konserter och festivaler som aldrig blev av. Till personalen på Frivården bedyrar han dock sin oskuld – och skyller de uteblivna evenemangen på pandemin.

I mitten av mars häktades den 34-årige mannen, efter att flera personer under hösten och våren polisanmält honom för grovt bedrägeri.

Enligt SVT:s granskning har han under 10 års tid fått privatpersoner att investera minst 30 miljoner kronor i olika påstådda konserter, bland annat med Coldplay, Justin Timberlake och Lady Gaga. Men bara en konsert blev av: Akon i Stockholm.

Pandemin hindrade evenemang

Under häktningstiden har 34-åringen genomfört en frivårdsutredning, där han fortsätter hävda sin oskuld och menar att evenemang ställts in på grund av pandemin.

– Men det är nu i slutfasen att genomföras. Det är ett stort ansvar att arrangera stora evenemang och det krävs både investerare med kapital som genomförare med driv som vågar satsa för att det ska kunna genomföras, säger 34-åringen i frivårdsutredningen.

”Har gjort rätt för mig”

Han konstaterar vidare att dialogen och kommunikationen med investerarna har brustit, och han tar på sig att det ”tagit lång tid att genomföra den festival som är anledningen till att han nu hamnat i den situation han hamnat i”.

– Men jag har gjort rätt för mig och hade inte kunnat agera annorlunda. Jag har inte gjort något fel. Men jag kommer ta mitt straff vad än det blir.

Se klippet om hur de misstänkta bedrägerierna gick till:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör 33-åringen ta kontakt med investerare och Tinderdejter. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.