Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Yeva Tolstikhina och hennes dotter Aylin från Ukraina provar ut varmare kläder från den stora insamlingen i Vallby kyrka. Hör Yeva och se mer av insamlingen i klippet ovan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Fyraåriga Aylin från Ukraina hämtar ut varma kängor

Publicerad

Yeva Tolstikhina har kommit från Kiev till Ronneby med sina två barn, Aylin och Maxim. Familjen har tagit sig till insamlingen i Vallby för att leta reda på varmare kläder.

– Då kan jag spara pengar till andra saker, säger hon.

Fyraåriga dottern leker glatt med de skänkta leksakerna när mamma Yeva provar på henne ett par varma kängor. Aylin pekar på vilka som passar bäst så att de kan tas med hem.

– Min dotter säger att det är kallt om händerna, så vi behöver vantar. Hon säger också att hennes ben är väldigt kalla, så vi behöver varmare byxor och skor, säger Yeva Tolstikhina.

Inte råd att resa

När ukrainska flyktingar fick resa gratis med Blekingetrafiken åkte Yeva ofta till insamlingen i Vallby. Nu har hon bara råd att resa någon gång i månaden, vilket gör det svårare att hitta rätt storlekar, menar hon.

Hör Yeva och se mer av insamlingen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.