Hovrätten skärper tortyrdom

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten skärper nu tingsrättens dom i tortyrmålet både för 25-åringen och 27-åringen.

25-åringen får fem års fängelse för olaga frihetsberövande, synnerligen grovt misshandel och grovt olaga tvång och 27-åringen får ytterligare ett halvår för grovt olaga tvång. Det fastställde Hovrätten idag.

– I stora drag är jag nöjd och rätten har följt mina argument i varje moment men det ända jag är missnöjd med är att de inte fälldes för människorov, säger åklagare John Dagnevik.

Tortyrmisshandeln i Karlskrona

De två huvudmännen, 27 respektive 25 år, i det uppmärksammade tortyrmålet dömdes i Blekinge tingsrätt till fem års fängelse vardera. Då för synnerligen grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Men åklagare John Dagnevik höll inte med rättens beslut och överklagade till nästa instans – hovrätten. Han menade att de istället bör dömas för det allvarligare brottet människorov vilket Hovrätten inte gjorde trots att skärpningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tortyrmisshandeln i Karlskrona

Mer i ämnet