Blekinge tingsrätt. Foto: SVT

Förstörda förhör i tortyrmålet

Uppdaterad
Publicerad

I sista stund lyckades Domstolsverket återskapa videoförhöret med den 27-årige huvudmannen i det så kallade tortyrmålet – annars hade förhöret fått göras om och skapat problem för kommande hovrättsförhandlingar

De rör det uppmärksammade fallet med en 21-åring, som under 18 timmar i februari hölls instängd i en lägenhet och misshandlades på vad som beskrivits som ett tortyrliknande sätt.

Sju personer fick fängelse i mellan 14 dagar och fem år. De två män 25 och 27 år gamla som fick 5 års fängelse överklagade domen liksom även åklagaren och målsäganden.

Men Domstolsverket upptäckte att videoförhöret med 27-åringen bara hade ljud och ingen bild vilket gjorde att förhöret kunder vara ogiltigt, skriver Blekinge läns tidning. Men Domstolsverket har nu lyckats återskapa förhöret så att det slipper göras om och hovrätten kan ta upp fallet om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tortyrmisshandeln i Karlskrona

Mer i ämnet