Bilder från polisens förundersökning.

Tortyrmisshandlad krävde ersättning – får avslag

Uppdaterad
Publicerad

Den man som under flera timmar blev plågad med aluminiumrör och en kolsyrepistol ansökte om ersättning från Brottsoffermyndigheten. Men får nu avslag. Anledningen är att han utsattes för brottet i samband med narkotikaaffärer.

För två år sedan utsattes den då 21-årige mannen för tortyrliknande misshandel av flera män i en lägenheten i Karlskrona. Åklagaren beskrev de 18 timmar som 21-åringen befann sig i lägenheten som ”ren och skär tortyr”.

Bland annat plågades mannen i flera timmar med ett aluminiumrör, ett hundkoppel och en kolsyrepistol. De två huvudmännen dömdes till fem års fängelse.

Tortyrmisshandeln i Karlskrona

Den tortyrmisshandlade mannen begärde ersättning för personskada och kränkning via Brottsoffermyndigheten – men får nu avslag.

Motiveringen till beslutet är att mannen utsattes för brottet i samband med nartkotikaaffärer och att han därmed utsatte sig själv för ökad risk att skadas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tortyrmisshandeln i Karlskrona

Mer i ämnet