Hundratals jobb kan försvinna från Volvo i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 700 och 800 jobb kan försvinna från Volvo i Olofström under de närmsta fem åren. Det informerades IF Metalls medlemmar om på torsdagen.

Att Volvo gör satsningar utomlands innebär att hundratals jobb kommer att försvinna på Volvo i Olofström fram till 2025, det skriver BLT. Ett ett hemligt informationsblad som tidningen tagit del av mister Olofström också S60 modellen som istället kommer att produceras i Kina och USA.

Redan hösten 2019 kommer 140 jobb att försvinna när V40-modellen läggs ner i Gent och sedan fortsätter uppsägningarna i etapper.

Olofström

– 2022 kommer produktionen av den nya XC90 att förläggas till USA, vilket medför att ytterliggare 400 jobb försvinner i Olofström. Och sammanlagt försvinner alltså mellan 700 och 800 arbetstillfällen under de närmsta fem åren, skriver IF Metall i ett hemligt informationsblad som BLT har tagit del av.

Enligt tidningen har fackförbundet begärt att få in en löntagarkonsult som ska gå igenom hela verksamheten för att se vilka konsekvenser Volvos planer får.

”Inget beslut taget”

SVT Nyheter Blekinge har under hela dagen sökt ansvariga på Volvo, men utan resultat.

På fredagseftermiddagen ger Volvo centralt en kommentar via e-post:

”Volvo Cars kan inte kommentera på rapporter om att företaget planerar omstrukturera fabriken i Olofström. Inget sådant beslut är taget. Företaget växer globalt och ser kontinuerligt över var det lägger sin tillverkning”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olofström

Mer i ämnet