Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Som läget är nu så har vi inga direktiv som tyder på något annat än att de har sin platser på förskolan precis som alla andra, säger Solvig Ohlsson, verksamhetschef för förskolorna i Karlskrona kommun. Foto: Janerik Henriksson/TT/Privat

Verksamhetschefen om förskollärarnas önskan: ”Vi är inte där än”

Uppdaterad
Publicerad

Flera förskollärare är oroliga över smittorisken och arbetsbelastningen. De vill att arbetslösa och föräldralediga föräldrar ska hålla sina barn hemma.

– Vi vet att det är någonting som diskuteras och som vi följer men vi är inte där ännu, säger Solvig Ohlsson, verksamhetschef för förskolorna i Karlskrona kommun. 

Förskolor med många barn, som har föräldrar som är arbetslösa eller föräldralediga vill att de ska stanna hemma med barnen i den mån det går under pandemin. Personalen är orolig över smittorisken och arbetsbelastningen då många barn vistas på förskolan även under loven.

Karlskrona kommun arbetar just nu med att titta på vilka ledigheter som personalen önskar och hur föräldrarna kommer att behöva nyttja förskolan under jullovet. Arbetslösa och föräldrarlediga har rätt att lämna sina barn på förskolan 15 timmar per vecka.

– Som läget är nu så har vi inga direktiv som tyder på något annat än att de har sin platser på förskolan precis som alla andra, säger Solvig Ohlsson, verksamhetschef för förskolorna i Karlskrona kommun.

Färre ihopslagningar

Under jullovet kommer förskolor inte att slås ihop i sådan stor utsträckning som vanligt i och med pandemin. Det gör att mer personal kan komma att behövas i tjänst.

– Om det är jättemånga som vi kommer behöva neka ledighet så får vi ta ställning till om vi ska göra någon vädjan, men där är vi inte än, säger Solvig Ohlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet