Foto: SVT

Karlskronastyre överens om besked till KHK

Publicerad

Efter månader av väntan får Karlskrona HK tidigt i morgon svar på om kommunen är villig att omförhandla hyresavtalet och hitta en lösning på hyresskulden. Beslutet kan bli avgörande för klubbens fortsatta existens.

Enligt vad SVT Nyheter erfar har den styrande koalitionen i kommunen nu ett förslag på bordet som samtliga tre partier i styret kan ställa sig bakom.

Förslaget väntas bli offentligt på en presskonferens i morgon.

– Jag kan inte säga mer än att det kommer information under morgondagen, säger Sandra Bizzozero (S), kommunstyrelsens ordförande.

Avgör framtiden

Innehållet i det beslutsunderlag som presenteras under torsdagen ska i delar ha redovisats för KHK och för den politiska oppositionen.

Resultatet kan bli avgörande för den tidigare SHL-klubbens framtid.

– Jag vet bara att det ska komma ett besked under morgondagen, säger Patric Larsson, sportchef i KHK.

Besked imorgon

Klubbchefen Per Rosenqvist vill inte heller säga vad det är för besked KHK har fått.

– Kommunen ska gå ut med det imorgon och jag väljer att inte kommentera det just nu. Det är upp till kommunen att sköta den kommunikationen, säger Per Rosenqvist.

SVT Nyheter Blekinge söker KHK:s ordförande Tobias Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer