Foto: SVT

KHK-spelarna har fått tillbaka sina pengar

Uppdaterad
Publicerad

De två KHK-spelare som lånade ut drygt 1,6 miljoner kronor till den bedrägerimisstänkte 28-årige affärsmannen i Blekinge har nu fått tillbaka sina pengar.

– Det har löst sig. Men det har varit en lång process, säger spelarnas advokat Christer Holmqvist till SVT Nyheter Blekinge.

– Av tre skäl har vi lyckats, hårt arbete, innefattande att spelarna fört anteckningar med noggrannhet och sedan har tingsrätten och kronofogden arbetat föredömligt snabbt och bra. Kronofogden har verkligen varit på tårna och kunnat utmäta tillgångar från affärsmannen.

Storbedragaren i Blekinge

Hur känner spelarna sig nu?

– De är naturligtvis mycket nöjda och glada. Det här har hållit på och gnagt i två år. Men de sista veckorna har gått vår väg och det är känns naturligtvis underbart.

De två KHK-spelarna hamnade i en miljontvist 2015 med den 28-årige affärsmannen som i somras dömdes för grova bedrägerier till tre års fängelse bedrägerier begångna under åren 2012-2014.

Hade en affärsidé

Vintern 2015 lånade spelarna ut drygt 800.000 kronor vardera till den 28-årige mannen. Pengarna skulle gå till en affärsidé 28-åringen hade, och upplägget var att det på tre månader skulle ge en avkastning till KHK-spelarna på 50.000 kronor. Pengar som de först nu med tingsrätten och kronofogdens hjälp fått tillbaka.

Igår rapporterade SVT Nyheter att polisen tagit sig in i 28-åringens lyxvilla för att frysa tillgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet