Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per-Ola Mattsson (S) och Magnus Gärdebring (M) om kommunstyrelsens beslut att sälja Östra piren i Karlshamn. Foto: Jerker Hagman/SVT

Kommunstyrelsen vill sälja Östra piren: ”Det privata borde ta över”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Karlshamn har enats om att man vill sälja Östra piren. Nu ska beslut fattas i kommunfullmäktige innan försäljning kan påbörjas.

Kommunstyrelsens ordförande, Per-Ola Mattsson (S), säger till SVT att överläggning har skett med partierna och under tisdagens sammanträde var alla helt överens – det kritiserade bygget Östra piren ska nu säljas.

– Satsningen som är gjord är bra för näringslivet, men nu är vi i skedet att någon i det privata borde ta över, säger han.

Nu är det upp till kommunfullmäktige att den 23 maj ta beslut, därefter kan försäljningen påbörjas.

Etapp 5 på Östra piren i Karlshamn. Foto: SVT

”Säljs som koncept”

Per-Ola Mattsson (S) menar att de kommer vilja ha hjälp att värdera fastigheterna och även den mark som kommer att ingå i paketet.

– Därför är det oklart när det kan ligga ute till försäljning. Men vi kommer att trycka på att Science park och BTH ska få vara kvar, vi säljer detta som koncept, säger han.

Fastigheterna på Östra piren ägs av Karlshamnsfastigheter AB som är ett dotterbolag till Stadsvapnet i Karlshamn som i sin tur ägs av Karlshamns kommun.

– Det är ju tråkigt att vi har hamnat här naturligtvis. Det är ett sällsynt illa skött projekt. Nu får vi en chans att reparera skadan och jag är jätteglad att vi med gemensamma krafter kan arbeta för Karlshamns bästa, säger oppositionsråd Magnus Gärdebring (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet