Kommunalråd Börje Dovstad (L) ångrar inte att han åkt på de resor han gjort till Prag och Sälen. Men han säger att han inte skulle ha rest i dag. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Kommunalråd tillbakavisar resekritiken: ”Självutnämnda statsepidemiologer”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskronas kommunalråd Börje Dovstad (L) och hans fru, nämndsordföranden Karin Dovstad (L), kritiseras hårt av oppositionspolitiker eftersom de väljer att arbeta som vanligt trots att de i förra veckan åkte till svenska fjällen på skidsemester.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson, menar att beteendet är oansvarigt och att politikerna borde satt sig i hemkarantän efter resan.

– Det är djupt oansvarigt att dyka in i den politiska verksamheten utan att hamna i huskarantän. Vi måste vidta alla försiktighetsåtgärder vi kan, särskilt på den nivån Börje Dovstad befinner sig på, säger han.

Corona i Blekinge

Tidigare under dagen valde fem oppositionspolitiker att lämna funktionsstödsnämndens sammanträde då ordföranden Karin Dovstad (L) var närvarande. Men kommunalrådet Börje Dovstad tillbakavisar kritiken.

– Jag tar spjärn emot de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. Sedan tror jag det är väldigt viktigt att inte självutnämnda statsepidemiologer får blåsa upp någon rädsla. Så länge jag är frisk och symptomfri kommer jag fullfölja mina uppdrag, säger Börje Dovstad (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet