Foto: SVT/Stina Sandström

Kommunen gör extern utredning efter pågående SVT-granskning

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Blekinges pågående granskning av kultur- och fritidsförvaltningen i Karlskrona, har nu orsakat krav på ännu en extern genomlysning kring styrning och kontroll. En första gjordes redan under våren efter SVT:s avslöjande kring Panncentralen i Kungsmarken.

Bakgrunden till initiativet är en SVT-granskning av ett antal samarrangemang mellan förvaltningen och olika föreningar, som bland annat berör attestering och styrning av olika projekt.

− Vi ska undersöka och analysera om de åtgärder vi redan vidtagit är tillräckliga, eller om vi behöver göra fler förändringar, säger Per Gjörloff, chef för kultur- och fritidsförvaltningen.

Direktivet att granska förvaltningens interna kontrollsystem är det andra på kort tid – och den andra efter granskningar genomförda av SVT.

Under våren 2020 genomfördes en genomlysning av kommunens samtliga stöd och bidrag till föreningen Mellanstadens Folkets Hus och Park, Panncentralen.

− Nu får ytterligare en extern granskning undersöka om tidigare insatser för att hantera brister varit tillräckliga. Vi ska säkerställa en rätt och korrekt hantering nu och framåt, säger Elina Gustafsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar SVTs reporter om den pågående granskningen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Bok och Hav

Mer i ämnet