Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gruppledaren Christopher Larsson (SD) vill se en polisanmälan efter den nya rapporten om litteraturfestivalen Bok och Hav. Foto: SVT

SD: ”Upprörande hur skattepengar använts”

Publicerad

Efter SVT:s granskning av litteraturfestivalen Bok och Hav beslutade Karlskrona kommun om en extern utredning. Nu kräver Sverigedemokraterna att den ska leda till en polisanmälan.

När rapporten nu kommit, efter kommunens externa utredning, kräver Sverigedemokraterna att det görs en polisanmälan mot den dåvarande kulturchefen Max Dager. Enligt SD:s gruppledare Christopher Larsson är det styrande Socialdemokraterna som ska göra polisanmälan.

– Det är upprörande hur skattepengar använts och det måste polisanmälas för att utredas ordentligt och se om brott har begåtts, säger han.

”Inte aktuellt just nu”

Elina Gustafsson (S), som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden, svarar:

– Det är inte aktuellt just nu, utan det är någonting som jag diskuterar med nämnden först och främst, men om Christopher Larsson känner att han vill polisanmäla får han göra det, säger hon.

Om SD kommer att polisanmäla är också oklart.

– Det vet vi inte, vi får diskutera det i partigruppen, säger Christopher Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bok och Hav-mässan

Mer i ämnet