Kultur- och fritidsnämnden i Karlskrona vill att Rödeby fritidsgård ska ha öppet mer, efter händelsen med tonårsflickan på skolgården. Foto: SVT/arkiv

Efter skolgårdshändelsen: Vill öka fritidsgårdens öppettider

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens allvarliga incident på Rödebyskolan vill nu kultur- och fritidsnämndens ordförande Elina Gustafsson (S) snabbutreda möjligheten att förbättra fritidsgårdens öppettider i Rödeby.

Initiativet kommer sedan en till synes medvetslös flicka filmats samtidigt som en lastvagn knuffades mot henne.

Nämnsledningen har nu gett förvaltningschefen Per Gjörloff i uppdrag att skyndsamt utreda möjligheten till utökade öppettider för fritidsgården –antingen med befintlig kommunal personal eller med hjälp av ökad föreningsdrift.

Bakgrunden är den uppmärksammade händelsen då en ung och till synes redlös tonåring, som enligt polisen var nära att mista livet.

– Vi ser allvarligt på det inträffade och hävdar att vi från kommunens sida behöver hjälpas åt att motverka att något liknande inträffar igen, säger Elina Gustafsson (S).

Stort engagemang i byn

Enligt Gustafsson (S) har händelsen lett till att fler föräldrar och andra vuxna i samhället nu vill engagera sig för att ungdomarna i byn ska känna sig trygga.

– Jag tror det finns goda möjligheter att få med civilsamhället och föreningslivet att delta och bidra i den viktiga verksamhet som fritidsgården bedriver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.