Båtägaren kände sig förvirrad, när kommunstyrelseordförande Sandra Bizzozero hyllade hans företag i ett mail. Några månader senare ville kommunen ha bort Studentbåten från Karlskrona. Foto: SVT

Efter Bizzozeros svar – hoppet ute för Studentbåten

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till Studentbåten tog kontakt med kommunalrådet Sandra Bizzozero (S) och fick bland annat till svar att hans studentboende var en viktig del av lösningen på Karlskronas bostadsbrist och att hans företag borde vara en del av nya Hattholmen.

Några månader senare var hans båt inte längre välkommen i Karlskrona.

Det var i samband med att studentbåtens tillfälliga bygglov skulle löpa ut vid årsskiftet som ägaren Christian Carlsson kontaktade kommunstyrelsens ordförande, Sandra Bizzozero (S) via mejl under våren 2020.

Han hade också funderingar om den politiska ledningens visioner för Karlskronas nya stadsdel Hattholmen, där båten hela tiden legat.

Studentbåten i Karlskrona

Skapade förvirring

Christian Carlsson blev glad för svaret han fick från kommunens högst ansvariga politiker.

I svaret skriver Sandra Bizzozero bland annat: ”Ditt företag är en viktig del av lösningen på bostadsbristen i kommunen.”

Lite längre fram i brevet står det:

”Med tanke på att Karlskrona är 'staden i havet' borde det studentboende som du genom ditt företag erbjuder vara ett spännande inslag i den nya stadsdelen.”

Efter det såg Christian Carlsson ingen anledning till oro, utan såg svaret som ett kvitto på att han och båten skulle få fortsatt förtroende.

– Jag tolkade det definitivt som att det fanns möjlighet för mig att ligga kvar. Ja, jag tolkade det ganska klart, säger han.

Därför blev hans förvåning stor när kommunen, lite mer än ett halvår senare, meddelade att båten ska bort.

Inte varit ombord

Sandra Bizzozero har själv inte varit ombord på Christian Carlssons fartyg, men säger att ett flytande studentboende absolut kan bli en del av den framtida stadsdelen.

– Det är en jättespännande idé med flytande bostäder, men när det gäller den specifika Studentbåten hänvisar jag till bygglovavdelningen, säger Sandra Bizzozero.

Kan du förstå att båtägaren blev förvirrad av det du skrev och upplevde att han fick dubbla signaler av kommunen?

– Möjligtvis att det kunde ha formulerats tydligare. Men det är jättesvårt att veta hur någon annan ska uppfatta det. Jag tycker att vi har varit tydliga med honom sedan dag ett, säger Sandra Bizzozero.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentbåten i Karlskrona

Mer i ämnet