Roger Fredriksson kritiserar nu partikollegan Emilie Piltahmmar efter att hon försvarat Peter Lundgren (SD) som polisanmälts för sexuella trakasserier. Foto: SVT

M-kritik mot Pilthammar efter hennes försvar av SD-toppen

Uppdaterad
Publicerad

Partikollegor reagerar nu på Sölvesborgspolitikern Emilie Pilthammars (M) uttalande där hon tar den polisanmälde sverigedemokraten Peter Lundgren i försvar.
– Det skapar en otydlighet var partiet står i den frågan så det är olyckligt, säger Roger Fredriksson, förbundsordförande i Blekinge.

Den sverigedemokratiske toppkandidaten Peter Lundgren har polisanmälts efter att ha anklagats för att ha han tafsat på en partikollega. På onsdagsmorgonen publicerade moderatpolitikern i Sölvesborg, Emelie Pilthammar, ett blogginlägg där hon tar Peter Lundgren i försvar och menar att händelsen är utagerad.

Roger Fredriksson, som är ordförande för Moderaterna i Blekinge, tar nu avstånd från hennes uttalande.

– Det är en privat åsikt hon ger uttryck för och inget partiet delar på något sett. Den här typen av brott tar vi kraftigt avstånd från som politiskt parti.

Även om det är en privat åsikt är hon också kommunalråd, ser du något problem i att hon uttalar sig såhär?

– Det skapar en otydlighet var partiet står i den frågan så det är olyckligt, säger han.

Utreds internt

Under dagen kom även kritik från Elisabeth Svantesson, ekonomipolitisk talesperson för Moderaterna. På Twitter skriver hon:

”Häpnadsväckande uttalande om sexuella trakasserier från Pilthammar i Sölvesborg. Ett uttalande som helt enkelt inte hör hemma inom Moderaterna.”

Under dagen har Roger Fredriksson haft ett samtal med Emelie Pilthammar och frågan hanteras nu internt i partiet.

– Vi hade ett längre samtal kring det här men jag vill inte gå in på närmre vad det handlade om. Jag har förklarat hur jag ser på saken och nu hanterar vi det internt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet