Blekinge tingsrätt Foto: TT

Kvinna begärs häktad för mordförsök i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern begärdes i dag häktad misstänkt för mordförsök, efter att en skadad man hittats i en trappuppgång i centrala Ronneby under natten till lördagen.

Den skadade mannen hittades i ett trapphus vid halv två-tiden natten till lördag. En dryg timme senare kunde en kvinna gripas misstänkt för att ha orsakat skadorna.

– Det är någon typ av vasst föremål som har använts. Vi håller på med en teknisk undersökning av brottsplatsen just nu, säger Stina Brindmark, åklagare och förundersökningsledare.

Ronneby

Mannen ådrog sig allvarliga men inte livshotande skador och kunde förhöras under lördagsförmiddagen.

Tidigare dömd

Den misstänkte kvinnan är tidigare dömd för våldsbrott. Hösten 2015 dömdes hon till fyra års fängelse, för att tillsammans med två andra ha rånat och misshandlat en man i Ronneby svårt. Bland annat hällde de då bensin på offret och hotade att tända på.

Kvinnan nekar till det brott hon nu begärs häktad för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet