OBS: Bilden är arrangerad och har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: TT

Kvinnan levde i skräck för misstänkte mannen

Publicerad

Kvinnan levde i skräck för sin före detta man. Vid två tidigare tillfällen har han dömts till fängelse för att ha misshandlat henne. Nu sitter han häktad misstänkt för mordförsök, efter att han ska ha kört på kvinnan med en bil.

Den nu 27-årige mannen och kvinnan träffades i Olofström för omkring tio år sedan. Men det dröjde inte länge innan mannen blev våldsam mot henne. Och trots två fängelsedomar samt begäran om kontaktförbud och skyddad identitet misstänks nu mannen för mordförsök, efter att han ska ha kört på sin före detta fru med en bil.

– Det är en allvarlig sak hon har varit utsatt för, säger Mats Lind, kvinnans målsägandebiträde.

Olofström

Historia av våld mot kvinnan

Den första domen mot mannen kom vintern 2012. Mannen dömdes då till åtta månaders fängelse av Blekinge tingsrätt, bland annat efter att ha skallat kvinnan in i en vägg, sparkat henne hårt i magen och slängt henne i marken.

Förra året dömdes mannen till ytterligare fyra månaders fängelse, den här gången för att ha tagit flera hårda stryptag om kvinnans hals inför de gemensamma barnen. I förhör beskriver kvinnan hur hon lever i skräck för mannen:

”NN berättar att hon är livrädd för [27-åringen] och tror att han kommer döda henne, hon säger att han hotat henne flera gånger den senaste tiden. NN säger också att [27-åringen] ofta säger till henne att han ska döda henne.”

27-åringen nekar till brott

Och nu sitter mannen häktad, misstänkt för att avsiktligt ha kört på kvinnan med sin bil. Men han nekar till brott.

– Han har gett en förklaring kring vad som har hänt, men tyvärr kan jag inte gå in närmare på det. Förundersökningen är i ett mycket tidigt stadium, säger Nils Fagrenius, 27-åringens försvarsadvokat.

Hur ser du på att han tidigare dömts för våld mot kvinnan?

– Det är inget jag fäster något avseende vid egentligen. Det som är intressant att utreda är vad som har hänt och vad som inte har hänt vid det här specifika tillfället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olofström

Mer i ämnet