Ludvig Carlsson och lagkapten Mikael Roslund på fysträning med A-laget. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Spelarna om KHK:s tuffa höst: ”Vi har kommit starkare ur det”

Uppdaterad
Publicerad

Bråk mellan klubbar, ovisshet om regelverket och inställda matcher. Hockeyettan är sig inte lik den här säsongen. Men motvinden har fört spelarna i KHK närmare varandra.

Karlskrona HK:s jubileumsår visade sig bli ett år som går till historien på flera sätt.

Flera av hemmamatcherna bojkottades på grund av den konflikt som härjat i hockeyettan. Och när grundseriens sista matcher står på schemat blickar nu laget tillbaka på hösten som varit.

hockeykonflikten

Flyttade matcher har fått effekten att lagets träningsschema har påverkats. Med färre matcher per vecka har spelarna fått mer tid till fysträning.

– Det klart att det varit jobbigt för vi vill ju bara spela, men jag tror att det på så sätt kan ha varit en fördel för oss, säger Mikael Roslund, lagkapten.

Kvalat till slutspel i Allettan

Efter en tung inledning i grundserien lyckades laget vinna fem matcher i rad, fram till gårdagkvällens förlust mot Tranås. Segersviten har i sin tur lett till att Karlskrona HK är ett av de södra lagen som tar plats i Allettan.

– Det har varit vi mot världen. Vi har ju haft en tuff period men kommit ur det starkare, så det känns jättekul. Förhoppningsvis ska vi fortsätta som vi gjort nu, säger huvudtränare Eric Karlsson.

Se mer av lagets träning i klippet ovan

Eric Karlsson är Karlskrona HK:s huvudtränare. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

hockeykonflikten

Mer i ämnet