Lägger stor skuld på Eklund

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämndens ordförande, Ingrid Hermansson (C), är upprörd över Göran Eklunds utspel.

– Ska sanningen fram så är det han som är den stora anledningen till situationen som uppstått.

Ingrid Hermansson är tydlig med att hon lägger en stor del av skuldbördan på Göran Eklund (SD).

Enligt henne agerar han nämligen privat ombud åt personer som är inblandade i ärenden som hanteras av socialförvaltningen i Karlskrona.

SVT granskar socialen

– Även om vissa frågor kan vara motiverade att ställa så är forumet fel, säger Ingrid Hermansson. Tjänstemän kan inte sitta och berätta om beslut eller avtal som rör privatpersoner när allmänheten är på plats. Det borde Göran Eklund förstå.

Han hävdar att du duckar för vissa frågor som ordförande och skickar hotfulla mejl till honom.

– Det får stå för honom att jag duckar. Och hotfulla mejl får han gärna visa upp, det där känner jag inte alls igen.

Fler orsaker

Hon säger också att tjänstemän upplevt det som ett problem att besökare på de öppna sammanträdena fotograferat enskilda medarbetare och gjort inspelningar av vad som sägs.

– Det har skapat en känsla av obehag och otrygghet, säger Ingrid Hermansson.

Motvilligt överväger hon nu att ta initiativ till att sammanträdena i nämnden kommer att genomföras bakom stängda dörrar.

– Det känns som om hur vi än gör så kommer det att bli fel.  Antingen ska allmänhet och press vara välkomna på våra möten – eller så behöver vi ha tjänstemännen med. Frågan är vilket som är viktigast?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar socialen

Mer i ämnet