Kulturskolans lärare har tröttnat – kräver svar om nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Lärarna på Kulturskolan i Karlskrona är trötta på att inte få flytta in i passande lokaler. Lokalerna som de håller till i just nu håller inte för den undervisning som ges, menar lärarna, och förslagen som presenterats hittills är bristfälliga.

– Vi har inga lokaler där vi kan samla våra stråkorkestrar, där vi kan göra större repetitioner eller konsertlokaler, säger Joacim Müllo, rock och poplärare på Kulturskolan.

I oktober kom förslaget om att bygga Kulturskolan i Handelshamnen. Detta efter att hyresvärden till den planerade flytten till lampfabrikens gamla lokaler drog sig ur. Och Handelshamnen passade skolan bra både ekonomiskt och deras behov – men ännu har inget beslut fattats.

– Problemet för oss är ju att detta har diskuterats länge men nu har det bara gått i stå att inte ens våra chefer kan ge något svar, säger Joacim Müllo.

Turerna kring Kulturskolans lokaler har varit många de senaste åren. I flera år har skolans personal kämpat med lokaler som varken duger storleksmässigt eller ger utrymme för att utveckla verksamheten, menar Joacim Müllo.

Kultur – och fritidsnämndens ordförande Elina Gustafsson (S) säger till SVT Nyheter Blekinge att hon förstår lärarnas frustration.

– Jag håller med lärarna och deras frustration och har gjort i över ett års tid nu. Men jag kan inte göra så mycket mer nu, beslutet ligger hos kommunstyrelsen, säger Elina Gustafsson (S).

Kulturskolans lokaler var uppe på kommunstyrelsens bord idag. På tisdagskvällen stod det dock klart att frågan om Kulturskolans lokaler ännu inte är avgjord.

Efter ett förslag från styrande Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna beslutade kommunstyrelsen att Kulturskolans lokaler ska utredas ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.