Daniel Deleuran, sektionsordförande Kommunal Karlskrona, välkomnar erbjudandet om kompensation vid flytt av semester. Foto: SVT/Lucas Sjögren

LSS-arbetare erbjuds skjuta upp semester mot kompensation

Publicerad

Sedan flera år tillbaka har sjukvårdspersonal i Blekinge kunnat skjuta upp sin sommarsemester mot en ekonomisk ersättning. Nu arbetar funktionsstödsförvaltningen i Karskrona på att ta fram ett liknande erbjudande.

– Det är bättre att man erbjuds att skjuta på sin semester mot att den annars skulle bli indragen, säger Daniel Deleuran, sektionsordförande Kommunal Karlskrona.

Just nu finns inga planer på att någons semester skulle behövas dras in. Men eftersom vi är mitt under pågående pandemi kan det vara svårt att veta säkert.

Vårdsommaren 2020

– Man pratar om att man vill ge det här erbjudandet för att man vill öka på kontinuiteten på arbetsplatserna. Men man vet inte heller, smittspridningen har precis dragit igång i Blekinge, så man ska nog vara lite aktsam innan man uttalar sig, säger Daniel Deleuran.

Och det är inte bara facket som ser fördelar med ett sådant här erbjudande, enligt Daniel Deleuran.

– Man har hört att många medlemmar har frågat varför inte de har fått samma erbjudande som de inom vården. Så jag tror absolut att det finns några som kommer nappa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdsommaren 2020

Mer i ämnet