Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Målsägandebiträdet Henrik Månsson företräder den försvunne 57-åringens föräldrar. Foto: Polisen / SVT

Målsägandebiträdet: ”Det är en mardröm för föräldrarna”

Uppdaterad
Publicerad

När snart två månader har gått sedan 57-åringen försvann lever hans föräldrar fortfarande i ovisshet. Ju längre tiden går, desto mer börjar de förstå att han kan vara död.
– Det är en mardröm för dem, säger målsägandebiträdet Henrik Månsson.

Den 57-årige mannen i Karlskrona har varit försvunnen sedan den 25 juli. Händelsen utreds som mord och två personer med koppling till mannen är misstänkta.

Henrik Månsson är målsägandebiträde och företräder i det här läget 57-åringens föräldrar.

– De mår väldigt dåligt av detta. Deras son är försvunnen, man har ingen kropp och man vet inte vad som har hänt. Det gör ju att de mår dåligt och att det är påfrestande för dem. Det är en stor ovisshet i detta. Det är en mardröm för dem, helt enkelt.

På vilket sätt kan du vara ett stöd för de anhöriga i det här läget?

– Genom att prata med dem och förklara vad som händer. Jag kan ge dem en viss information om förundersökningen, det är väl det stödet jag kan ge i nuläget.

Från människorov till mord

57-åringens försvinnande rubricerades till en början som människorov, men i slutet av augusti gick åklagaren ut med att teorin nu är att mannen har blivit mördad.

– Ju längre tiden går så inser ju de också att ju högre sannolikhet är det att deras son är avliden. Den insikten kommer ju sakta men säkert, vilket gör att de mår än sämre, säger målsägandebiträdet Henrik Månsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet