Foto: Erik Alfredsson

Man i 40-årsåldern till sjukhus med skärskador – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern stick- eller skärskadades vid 15.30-tiden på söndagen i samband med ett bråk i en lägenhet i området Marieberg i Karlskrona. Kort därefter greps en man i 55-årsåldern i närheten.

När SOS Alarm fick larmet om misshandeln hade den misstänkta gärningsmannen lämnat det hus där misshandeln ska ha inträffat. Kvar fanns den skadade mannen som fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen var han vaken och talbar när han fördes iväg med ambulansen.

Sjukhuset beskriver mannens skador som allvarliga, och ärendet rubriceras som försök till dråp, vilket nu har uppdaterats till försök till mord.

Karlskrona

Kort efter larmet greps en man i 55-årsåldern i närheten av brottsplatsen. Han är nu misstänkt och anhållen för dådet.

– Vi arbetar initialt med att förhöra vittnen och har spärrat av brottsplatsen. Det ska ha skett inomhus, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson, på söndagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet