Martin Hansson, ordförande i Sillhövda AIK får nu stort stöd av spelare och centerkvinnorna. Foto: Stina Sandström/SVT

Byn ställer upp efter klubbsvindleriet

Uppdaterad
Publicerad

Spelare i Sillhövda AIK har startat en insamling för att rädda den numera bankrutta idrottsklubben sedan en person med tidigare koppling till föreningen misstänks att ha tömt klubbkassan på över en halv miljon kronor. Pengarna som samlas in ska gå till att täcka de mest akuta kostnaderna för klubben.

I ett öppet brev på Sillhövda AIK:s Facebooksida skriver spelarna att de startar en insamling:

”Det ofattbara har hänt våran fina förening, Sillhövda har blivit bedragna stora summor pengar. Summan sträcker sig upp emot en halv miljon kronor och klubben är mer eller mindre bankrutt. Vi tänker aldrig låta någon besegra oss, föreningen vi älskar och alla fantastiska människor runtomkring den. Därför vill vi starta en insamling med hjälp av Swish där du kan hjälpa oss med de mest akuta kostnaderna för klubben, litet som stort, alla bidrag är hjälpsamma i detta kritiska läge.”

Även Centerkvinnorna i Holmsjö bidrar. På ett möte igår kväll beslöt de att skänka 3.000 kronor till idrottsföreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt förskingring

Mer i ämnet